Нека ви се представя

Казвам се Даниела Вапцарова и живея в София.
По професия съм аниматор и видео редактор, а по душа любител кулинар. Именно така се роди идеята за FunnyBakery. Заради времето, което прекарвам в кухнята угаждайки на всичките си страсти – готвенето, яденето и насладата от предходните две, на съпругът ми му хрумна идеята да направим този сайт, в който да ви споделям изпитаните в моята кухня рецепти и същевременно да си създам един модерен онлайн рецептурник.

Е, не мога да се похваля, че съм била дете „мечта“ за всяка майка, което обича да си похапва, защото съм била много злояда. С времето това се промени до толкова, че нещата които обичах и ядях се брояха на пръстите на двете ми ръце, но след като се омъжих някак нещо се пречупи в мен в тази насока и лека полека, експериментирайки и опитвайки открих нови светове в кухнята, а от там дойде и страста ми. Да, можеби го имам заложено и в гените си, защото майка ми е невероятен кулинар, но е факт, че всичко започна тогава когато проядох няща, за които дори не съм и помисляла. Все пак слабоста за мен си остават десертите, можеби защото те са черешката на всяка вечеря, или можеби защото са онова дяволски сладко изкушение, на което не можеш да устоиш и да откажеш. Знам ли?… За мен десертът е върха на кулинарията, защото лошия десерт може да провали и най-страхотната вечера, докато добрия десерт може да спаси и най-лошата вечеря.
Това съм аз накратко: човек, който си почива докато приготвя поредното ястие, десерт или печиво. Човек, който обича да готви за приятелите си и не пропуска повод да ги покани на масата си. Човек, който се наслаждава на всичко около себе си с всичките си сетива.
Аз споделям, а дано на вас ви допадне споделеното.
И не забравяйте сготвената с любов храна е най-вкусната.

Pin It on Pinterest

Share This