3 дни по италиански – Милано, Италия (част 3)

Третият ден се разделихме след закуска. Сестра ми предпочете разходка до близкото аутлет селище Серавале Скривия. Има автобуси, които пътуват до там сутрин, тръгват от площада пред замъка Сфорцеско и привечер се връщат. Цената на двупосочния билет е 20 евро. Ние пък със съпруга ми решихме, че има какво още да видим в Милано. Планът ни включваше посещение на музея Леонардо Да Винчи.

3 дни по италиански - Милано_006
3 дни по италиански - Милано_007
3 дни по италиански - Милано_010
3 дни по италиански - Милано_012
3 дни по италиански - Милано_008
3 дни по италиански - Милано_011
3 дни по италиански - Милано_013
3 дни по италиански - Милано_009
3 дни по италиански - Милано_014
3 дни по италиански - Милано_015
3 дни по италиански - Милано_017

В тази галерия може да разгледате още снимки от Пинакотека Ди Брера.
За по-голям размер кликнете върху снимките.

Поне днес не вали. Хванати ръка за ръка, ето ни пред музея. Билетът е 10 евро на човек. Ето тук човек може да се изгуби съвсем спокойно. Не ми допадна подредбата на залите. Със сигурност, ако не се полуташ, ще изпуснеш половината музейни експонати. Иначе е интересен за хората, които се интересуват от история и напредъка в технологиите и изобретенията. Има изградени макети на по-известните изобретения на Да Винчи, придружени с копия на оригиналните му скици. Лошото на цялата работа е, че разпределителите в музея не говорят английски и по никакъв начин не могат да ти помогнат, ако ги попиташ нещо. Затова и се лутахме доста докато разберем как да стигнем до залата с влаковете, самолетите и корабите, макар да имахме карта на музея пред нас. Обозначения в сградата никакви. Както и да е, оправихме се.

В тази галерия може да разгледате още снимки от музея Леонардо Да Винчи.
За по-голям размер кликнете върху снимките.

След като разгледахме музея, хапнахме най-страхотната пица в една малка пицария за бързо хранене без маси и столови. Там се яде на крак :). От там решихме да видим аквариума. Входът е 5 евро на човек. Нищо особено. Малък е и без кой знае какво разнообразие. Леко съжалихме, че загубихме времето си там, може би имаше какво друго да видим.

Тук в галерията може да разгледате още снимки от аквариума.
За по-голям размер кликнете върху снимките.

Кратка разходка по центъра, а привечер отидохме да посрещнем сестра ми.  Време беше да се погрижим за сувенирите. Минахме да си купим това-онова. Направихме още един тур по центъра. Хапнахме печени кестени и е време да се прибираме в хотела, да приготвим багажа, защото сутринта трябваше да се отправим към летището. Ето, толкова бързо минават броените почивни дни. Докато се огледаш и те отлетели.

3 дни по италиански - Милано_026
3 дни по италиански - Милано_028

В заключение ще кажа, Милано е прекрасен град, с много красиви сгради, усмихнати хора, добра храна. Събрал в себе си уют и усещане за това, че си си у дома. Не знам дали ще се върнем там някой ден, защото като всеки и ние искаме да опознаем повече от света, но ако се случи, ще бъде с голямо удоволствие. А сега, през дългите проверки на летището и в самолета. Довиждане Милано и до нови срещи Италия!

3 дни по италиански - самолет_3
3 дни по италиански - самолет_4
3 дни по италиански - самолет_5
4 Коментари
 • Д Митев
  Качено на 09:09h, 13 март Отговор

  Страхотно! Много съм впечатлен.

 • FB Admin
  Качено на 12:30h, 02 юни Отговор

  Благодаря!

 • Petrus
  Качено на 06:56h, 15 септември Отговор

  Чудесни фотографии!

 • FB Admin
  Качено на 12:45h, 15 септември Отговор

  Много благодаря, PETRUS!

Напишете коментар

Pin It on Pinterest

Share This